Βρετανός υπ. Υγείας: Νωρίς να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των μεταλλάξεων στα εμβόλια
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετανός υπ. Υγείας: Νωρίς να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος των μεταλλάξεων στα εμβόλια

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάζεται περισσότερη δουλειά προκειμένου να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος των νέων στελεχών του κορωνοϊού στα εμβόλια, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα αποτελέσματα εργασιών αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των υπαρχόντων εμβολίων κατά των μεταλλάξεων που προκαλούν ανησυχία, ενώ παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία θα δημοσιευθούν όταν αυτό θα είναι δυνατό.

«Δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για τη διαφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η αποτελεσματικότητα πρέπει να μετρηθεί σε ό,τι αφορά την πιθανότητα να προσβληθεί κανείς από την ασθένεια καθώς και την πιθανότητα νοσηλείας ή θανάτου από τη νόσο», τόνισε ο Χάνκοκ, μιλώντας στις νομικές αρχές.

«Πρέπει να γίνει ακόμη σημαντική δουλειά προκειμένου να γίνουν κατανοητά όλα αυτά», επισήμανε, προσθέτοντας ότι θα δημοσιευθούν όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται, όταν αυτό θα μπορεί να γίνει με αξιοπιστία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή