Πανδημία… πυρκαγιών σε νοσοκομεία Covid στην Ανατ. Ευρώπη

Πανδημία… πυρκαγιών σε νοσοκομεία Covid στην Ανατ. Ευρώπη

Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία από φωτιά σε κλινική κορωνοϊού στην πόλη Ζαπορίζια

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδημία πυρκαγιών με νεκρούς ασθενείς σε νοσοκομεία Covid εξελίσσεται στην ανατολική Ευρώπη, καθώς την Πέμπτη σημειώθηκε και τέταρτο κρούσμα καταστροφικής φωτιάς σε κλινική με ασθενείς της πανδημίας σε δύομιση μήνες, τη φορά αυτή στην Ουκρανία, με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού περιφερειάρχη στη νοτιοανατολική Ουκρανία, τρεις ασθενείς στην εντατική του νοσοκομείου της Ζαπορίζια και ένας γιατρός βάρδιας έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στη νυχτα στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

Κατά τον Ολεκσάντερ Σταρούχ, η φωτιά ξέσπασε κοντά σε θάλαμο διασωλημένων ασθενών. Οκτώ άλλοι ασθενείς απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντένις Σμιγκάλ απέδωσε την πυρκαγιά σε διαρροή οξυγόνου.

Είχαν προηγηθεί τον Νοέμβριο ο χαμός 10 ασθενών με κορωνοϊό από φωτιά σε νοσοκομείο στη βορειοανατολική Ρουμανία, τον Δεκέμβριο πυρκαγιά σε κλινική στην Τουρκία με εννέα νεκρούς ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό, και πριν μια εβδομάδα φωτιά σε νοσοκομείο κορωνοϊού, πάλι στη Ρουμανία, αλλά στο Βουκουρέστι, με τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή