Αψιμαχίες Άγκυρας – Ουάσιγκτον με φόντο τις διαδηλώσεις φοιτητών

Αψιμαχίες Άγκυρας – Ουάσιγκτον με φόντο τις διαδηλώσεις φοιτητών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η αμερικανική παρέμβαση με φόντο τις διαδηλώσεις φοιτητών του πανεπιστημίου του Βοσπόρου, αλλά και τις επιθέσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατά του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η αποτελούν ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Άγκυρας. 

Διαβάστε επίσης: Τούρκος υπουργός: Οι ΗΠΑ πίσω από το πραξικόπημα του 2016

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «καταδικάζουν κατηγορηματικά» τη «ρητορική» σε βάρος των σεξουαλικών μειονοτήτων στην Τουρκία.

«Παρακολουθούμε από κοντά τις ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του διορισμού ενός νέου πρύτανη» στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρόσθεσε: «Ανησυχούμε για τις συλλήψεις φοιτητών και άλλων διαδηλωτών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε νωρίτερα τις διεθνείς επικρίσεις σχετικά με την αντίδραση των τουρκικών αρχών, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κριτική μπορεί να ενθαρρύνει παράνομες ενέργειες, όπως τις χαρακτήρισε.

Διαβάστε ακόμη: Ε.Ε.: Ανησυχία για τις συλλήψεις φοιτητών στην Τουρκία

Την Πέμπτη, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και πάλι δεκάδες ανθρώπους που διαδήλωναν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στους φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον διορισμό του πρύτανη Μελίχ Μπουλού στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή