Βολές ΗΠΑ κατά Τουρκίας για τα περί εμπλοκής στην απόπειρα πραξικοπήματος

Βολές ΗΠΑ κατά Τουρκίας για τα περί εμπλοκής στην απόπειρα πραξικοπήματος

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόρριψη των «ισχυρισμών Τούρκων αξιωματούχων» ότι η Ουάσιγκτον βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, προχώρησε το Στέιτ Ντιπαρτμεντ, χαρακτηρίζοντάς τους «εντελώς ψευδείς»

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μετά τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στην εφημερίδα Hurriyet κατά την οποία η Ουάσιγκτον «διηύθυνε» τους πραξικοπηματίες, ο Νεντ Πράις, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισε «ανυπόστατους και ανεύθυνους» τους «ισχυρισμούς πως οι ΗΠΑ ευθύνονταν» για τα αιματηρά γεγονότα του Ιουλίου του 2016.

Ο κ. Πράις έκρινε ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν συνάδουν με την ιδιότητα «του συμμάχου στο NATO και του στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ».

Διαβάστε ακόμη: Αψιμαχίες Άγκυρας – Ουάσιγκτον με φόντο τις διαδηλώσεις φοιτητών

Η Ουάσιγκτον έχει διαψεύσει επανειλημμένα πως ήταν αναμεμιγμένη στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα· έχει απορρίψει τουρκικά αιτήματα για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, φερόμενου ως «εγκεφάλου» του, που ζει στην Πενσιλβάνια, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν της προσκομίζει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή