ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια στην Ελλάδα ετοιμάζει το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση άρχισε τις διαδικασίες που θα διευκολύνουν τους Βρετανούς επισκέπτες

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ταξίδια στην Ελλάδα ετοιμάζει το Λονδίνο

Τις διαδικασίες για την καθιέρωση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα διευκολύνει την είσοδο των Βρετανών υπηκόων στην Ελλάδα ξεκίνησε η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς του Λονδίνου την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο βρετανικός κρατικός μηχανισμός, έχοντας υπόψη του τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης περί διευκόλυνσης των επισκεπτών στη χώρα όσων είναι πιστοποιημένοι ότι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, προχωρεί στη δημιουργία του λεγόμενου «διαβατηρίου εμβολιασμού», όρο που χρησιμοποιούν οι Τάιμς παρότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για ένα απλό πιστοποιητικό που δε συνιστά υποχρεωτικό έγγραφο για την είσοδο στην Ελλάδα.

Ήδη τα βρετανικά υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών και Υγείας συνεργάζονται για την παροχή εγγράφων σε ταξιδιώτες, που θα ισχύουν και για τις χώρες όπου η βεβαίωση λήψης του εμβολίου μπορεί να καθίσταται υποχρεωτική. Ωστόσο αναφέρεται η Ελλάδα ως παράδειγμα χώρας που θα χαλαρώσει τα μέτρα ελέγχου των επισκεπτών για όσους αποδεικνύουν τον εμβολιασμό τους, πράγμα που αφορά εκατομμύρια Βρετανούς οι οποίοι σκοπεύουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές ή άλλους λόγους.

Η προοπτική χορήγησης της βεβαίωσης εμβολιασμού από το βρετανικό κράτος ευνοεί ιδιαιτέρως και τους ελληνικής καταγωγής Βρετανούς κατοίκους ή υπηκόους που θα λάβουν ή έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το «διαβατήριο εμβολιασμού» υιοθετούν πλέον τόσο η Δανία όσο και η Σουηδία, ενώ μελετάται και από άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: The Times