Ερντογάν: Απόσυρση από Λιβύη αν αποχωρήσουν πρώτα άλλες δυνάμεις

Ερντογάν: Απόσυρση από Λιβύη αν αποχωρήσουν πρώτα άλλες δυνάμεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα συζητήσει την αποχώρηση στρατιωτικών της δυνάμεων από την Λιβύη αν άλλες ξένες στρατιωτικές δυνάμεις αποχωρήσουν πρώτα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ο κ. Ερντογάν είπε πως προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχει αναπτυχθεί στην Λιβύη αποκλειστικά για την εκπαίδευση μονάδων που δηλώνουν πίστη στην διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), που έχει έδρα στην Τρίπολη.

Νέα μεταβατική κυβέρνηση στη Λιβύη

Την Παρασκευή, οι συμμετέχοντες στον ενδολυβικό διάλογο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξέλεξαν τον Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά νέο μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 24 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Νέα μεταβατική κυβέρνηση στη Λιβύη

Πρόεδρος του τριμελούς μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης ανεδείχθη ο Μοχάμαντ Γιουνές Μένφι. Πρόκειται για τον πρέσβη της Τρίπολης στην Αθήνα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2019 είχε απελαθεί, λίγο μετά τη σύναψη του παρανόμου τουρκολιβυκού μνημονίου.  

Διαβάστε ακόμη: ΟΗΕ: Να τηρηθεί «με κάθε κόστος» η δέσμευση για εκλογές στη Λιβύη

Καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν στην «Κ» ότι οι επαφές με την συγκεκριμένη πλευρά είχαν διατηρηθεί στο κατάλληλο διπλωματικό επίπεδο, έτσι ώστε η σημερινή εξέλιξη να μην προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα ως προς το πρόσωπο και την παρουσία του στο νέο σχήμα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή