Γαλλία: Συνιστά μία δόση του εμβολίου στους αναρρώσαντες από κορωνοϊό

Γαλλία: Συνιστά μία δόση του εμβολίου στους αναρρώσαντες από κορωνοϊό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χορήγηση μίας και μοναδικής δόσης εμβολίου στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί και αναρρώσει από την Covid-19 συνιστούν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Η Γαλλία γίνεται έτσι η πρώτη χώρα που διατυπώνει τέτοια σύσταση.

Διαβάστε ακόμη: Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης νίκησε τον κορωνοϊό

Όσοι έχουν αναρρώσει από Covid-19 «έχουν αναπτύξει εξαιτίας της μόλυνσης ανοσολογική μνήμη. Η μοναδική δόση του εμβολίου διαδραματίζει αναμνηστικό ρόλο», εξηγεί η Ανωτάτη Αρχή Υγείας στην γνωμοδότησή της, η οποία να πρέπει στην συνέχεια να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπίστωσε πως το εμβόλιο της Pfizer/BioNΤech είναι αποτελεσματικό έναντι των γνωστών μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Οπως διαπιστώθηκε, παρότι η ανοσοποιητική αντίδραση είναι υποδεέστερη στις νέες μεταλλάξεις, πιθανώς να είναι αρκετά ισχυρή ώστε να θωρακίσει τον οργανισμό έναντι της λοίμωξης μέχρι να χορηγηθεί η β΄ δόση.

Ακόμα, μετά την α΄ δόση του εμβολίου η παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων επαρκεί για την εξουδετέρωση και των μεταλλαγμένων στελεχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT