ΗΠΑ: Η Merck & Co θα βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου της J&J
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΗΠΑ: Η Merck & Co θα βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου της J&J

1' 12" χρόνος ανάγνωσης

Στην παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid της ανταγωνιστικής της εταιρείας Johnson & Johnson, θα βοηθήσει η Merck & Co Inc., ώστε να επιταχυνθεί η αργή – σε σχέση με τις αρχικές υποσχέσεις – παραγωγή του εμβολίου της μιας δόσης, όπως δήλωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική κυβέρνηση επικαλέστηκε το νομοσχέδιο αμυντικής παραγωγής (Defense Production Act) για να βοηθήσει στον εξοπλισμό δύο εργοστασιακών μονάδων της Merck για την παραγωγή του εμβολίου της J&J.

«Ένα από τα πράγματα που έμαθα, όταν ήρθα στο προεδρικό γραφείο, ήταν ότι η Johnson & Johnson βρισκόταν πίσω στη βιομηχανική παραγωγή. Απλά δεν γίνονταν αρκετά γρήγορα. Έτσι, η ομάδα μου δούλεψε σκληρά για την επιτάχυνση της προσπάθειας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα εργοστάσια που παράγουν ήδη το εμβόλιο της J&J θα αυξήσουν την παραγωγή τους, παράγοντας εμβόλια 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Μία αυξημένη διάθεση του εμβολίου της J&J γρηγορότερα θα επιταχύνει σημαντικά την προσπάθεια του εμβολιασμού στις ΗΠΑ, καθώς μπορείς να εμβολιάσεις διπλάσιο αριθμό ανθρώπων με τον ίδιο αριθμό εμβολίων.

Τα άλλα δύο εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στις ΗΠΑ (Pfizer/BioNTech και Moderna) απαιτούν δύο δόσεις με ενδιάμεσο διάστημα μερικών εβδομάδων.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως η κυβέρνησή του έχει τώρα εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό κάθε ενήλικα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Μαΐου.

Βάσει του συμβολαίου που είχε υπογράψει η J&J υποτίθεται ότι θα είχε διανείμει 12 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά είχε λιγότερες από 4 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες για διάθεση, όταν το εμβόλιο της έλαβε έγκριση το Σάββατο.

Με πληροφορίες από Reuters