Κομισιόν: Δεν υπάρχουν συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik-V

Κομισιόν: Δεν υπάρχουν συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik-V

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή την προμήθεια του Sputnik-V, έστειλε εκπρόσωπος της Κομισιόν, λίγο μετά την είδηση πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ξεκίνησε την αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου.

«Αυτήν την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του Sputnik-V, με στόχο την πιθανή έγκριση για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Ρωσία είχε αναφέρει πως αναμένει την έγκριση του εμβολίου από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τη Μόσχα να τονίζει πως μπορεί να παρέχει εμβόλια για 50 εκατ. Ευρωπαίους αρχής γενομένης από τον Ιούνιο.

Το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,6% αποτελεσματικό, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών, τα οποία με βάση τις αξιολογήσεις ομοτίμων δημοσιεύθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου στο διεθνές ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Διαβάστε ακόμη:
• Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του Sputnik-V
• Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το ορόσημο του 1 εκατ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή