ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Το… Τελεφερείο του Μεξικού (βίντεο)

Εγκαινιάστηκε η πρώτη γραμμή του τελεφερίκ-λεωφορείου στην Πόλη του Μεξικού

Το… Τελεφερείο του Μεξικού (βίντεο)

Η Πόλη του Μεξικού εγκαινίασε την Πέμπτη την πρώτη γραμμή τελεφερίκ-λεωφορείου, με την ελπίδα ότι θα αποφορτίσει τους κορεσμένους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης στην αμερικανική ήπειρο

Το «Καμπλεμπούς (Cablebus)» ή… Τελεφερείο αποτελεί τη νέα πρόταση μέσου μαζικής μεταφοράς για την υπερμεγαλούπολη των 21,8 εκατομμυρίων κατοίκων. Το σχέδιο που είχε ανακοινωθεί εδώ και πέντε χρόνια και άρχισε να ετοιμάζεται το 2019 έχει πλέον αρχίσει να λειτουργεί στην ορεινή πλευρά της πόλης, συνδέοντας προς το παρόν δύο σταθμούς στην πρώτη γραμμή.

Τα εγκαίνια της γραμμής, που συνδέει τους σταθμούς του Τιαλπέσκο και του Κάμπος Ρεβολουσιόν, έγιναν εν μέσω πανδημίας, με μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμό στους επιβάτες κάθε βαγονιού.

Προβλέπεται αρχικά η δημιουργία δύο γραμμών με μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων η καθεμιά και με πέντε ή έξι σταθμούς εκάστη. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο γραμμές αργότερα. Σε κάθε κάψουλα θα επιτρέπεται η είσοδος έως 10 ατόμων, ενώ οι 374 κάψουλες στην πρώτη γραμμή κινούνται με ταχύτητα 21,5 χιλιομέτρων την ώρα.

Κάθε βαγόνι περιλαμβάνει αυτόνομο σύστημα εξαερισμού, ασύρματο Ίντερνετ και κάμερες για την αποφυγή εγκληματικών συμπεριφορών.

Πηγή: ABC News, DDMX