Ανησυχητική ρωσική απάντηση στα βρετανικά σχέδια για περισσότερα πυρηνικά

Ανησυχητική ρωσική απάντηση στα βρετανικά σχέδια για περισσότερα πυρηνικά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απρόσμενο πυρηνικό πληθωρισμό φαίνεται να οδηγεί η ξαφνική αλλαγή αμυντικού δόγματος της Βρετανίας υπέρ της επέκτασης του πυρηνικού της οπλοστασίου, με τη Μόσχα να δηλώνει την Τετάρτη ότι θα απαντήσει αναλόγως.

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της ετήσιας κυβερνητικής έκθεσης περί της εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας από το Λονδίνο, που ανοίγει τον δρόμο για αύξηση των πυρηνικών κεφαλών στο βρετανικό οπλοστάσιο και κατονομάζει τη Ρωσία μεταξύ των απειλών για το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μόσχα έδωσε ανησυχητική απάντηση.

Με ρητορική Ψυχρού Πολέμου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι τα βρετανικά σχέδια για επέκταση της πυρηνικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν ένα σοβαρό πλήγμα στην έννοια του περιορισμού των πυρηνικών και τη διεθνή σταθερότητα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Μόσχα μάλιστα πρόσθεσε πως θα λάβει σοβαρά υπόψιν την κίνηση του Λονδίνου όταν θα ετοιμάζει τον στρατιωτικό σχεδιασμό της Ρωσίας.

Την Τρίτη, στον απόηχο της βρετανικής έκθεσης, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα αυξήσει το απόθεμα πυρηνικών κεφαλών κατά περισσότερο από 40% προς χάριν της ασφάλειας της Βρετανίας σε ένα όλο και πιο επικίνδυνο παγκόσμιο περιβάλλον με νέες τεχνολογικές απειλές.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή