Τουρκία: Υπό κράτηση τρία στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Τουρκία: Υπό κράτηση τρία στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κράτηση τέθηκαν τρία στελέχη τοπικών οργανώσεων του φιλοκουρδικού Kόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Τουρκία, στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας εναντίον Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, η Τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της Οζτούρκ Τουρκντογάν συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε ακόμη: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η απαγόρευση του HDP «θα υπονόμευε περαιτέρω» την τουρκική δημοκρατία

Τούρκος εισαγγελέας προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας την Τετάρτη με αίτημα να απαγορευθεί το HDP, για φερόμενες σχέσεις με Κούρδους μαχητές, σε μια κορύφωση της πολυετούς καταστολής που ασκείται εναντίον του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας. Το HDP κατήγγειλε ένα «πολιτικό πραξικόπημα».

Η αστυνομία εξαπέλυσε ταυτόχρονα επιδρομές σε τέσσερις περιοχές και μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο στελέχη του φιλοκουρδικού κόμματος της συνοικίας Καγκιτάνε της Κωνσταντινούπολης αλλά και ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου της συνοικίας Μπεσίκτας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Δείτε επίσης: «Πάγος» σε νέες κυρώσεις στην Άγκυρα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον 15 ατόμων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή