Λονδίνο: Κανένας θάνατος από COVID-19 για πρώτη φορά σε έξι μήνες

Λονδίνο: Κανένας θάνατος από COVID-19 για πρώτη φορά σε έξι μήνες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηδενικός ήταν ο αριθμός θανάτων από COVID-19 που αναφέρθηκαν στο Λονδίνο την Κυριακή, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλείται το BBC.

Κατά το βρετανικό δίκτυο, τα στοιχεία της Public Health England (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν καταγράφηκαν στο Λονδίνο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι να είχαν διαγνωστεί πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό.

Στο αποκορύφωμα της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφονταν στο Λονδίνο περίπου 230 θάνατοι ημερησίως από επιπλοκές του ιού.

Διαβάστε επίσης:
• Βρετανικές πηγές λένε ότι η συμφωνία με την ΕΕ για παραλαβή εμβολίων πλησιάζει

«Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα» σχολίασε ένας γιατρός στο βρετανικό μέσο.

Στο Λονδίνο έχει καταγραφεί το 12% των θανάτων από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στην COVID-19 στο Λονδίνο, 15.000 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη διάγνωση.

Συνολικά, καταγράφηκαν 18.000 θάνατοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου με την COVID-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

Διαβάστε επίσης:
• Βρετανία: Παγώνοντας τον χρόνο προς τιμήν των θυμάτων (εικόνες)

Στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 126.000 θάνατοι.

Την Κυριακή, κατεγράφησαν 19 θάνατοι και 3.862 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προχωρουν οι εμβολιασμοί, χαλαρώνουν τα μέτρα 

Πλέον, καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν, δύο νοικοκυριά ή ομάδες έως έξι ατόμων έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν εκ νέου σε εξωτερικούς χώρους, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών στην Αγγλία.

Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις, πισίνες και γήπεδα γκολφ ανοίγουν ξανά για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη:
• Διακοπές σε ευρώ, πρόστιμα σε λίρες για τους Βρετανούς

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους χορηγήθηκε και η δεύτερη δόση.

Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 11 Μαρτίου, το 90,2% των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω στην Αγγλία έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή