Γερμανία: Εμβολιασμός από οικογενειακούς γιατρούς μετά το Πάσχα

Γερμανία: Εμβολιασμός από οικογενειακούς γιατρούς μετά το Πάσχα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα θα γίνονται στα ιατρεία της Γερμανίας από το τέλος του μήνα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν.

Ο Γερμανός υπουργός ανακοίνωσε ότι 35.000 οικογενειακοί γιατροί θα παραλάβουν την επόμενη εβδομάδα περίπου 940.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

«Δεν πρόκειται ακόμη για μεγάλο βήμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο κ. Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι με την ένταξη και των οικογενειακών γιατρών στη διαδικασία εμβολιασμού «θα εμβολιαστούμε περισσότεροι και συντομότερα».

Διαβάστε ακόμη: Την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca έλαβε ο Σταϊνμάιερ

Όπως εξήγησε ο υπουργός, από την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν διαδοχικά εμβόλια των BioNTech/Pfizer, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Τo εμβόλιo της Moderna, διευκρίνισε, θα χορηγείται προς το παρόν μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς θεωρείται ασφαλέστερο να αποφεύγεται η δεύτερη μεταφορά του.

Επιπλέον, το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών στα ιδιωτικά ιατρεία, παρά μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα και στα νοσοκομεία. Παρά τη γενική οδηγία να μη χορηγείται σε άτομα κάτω των 60 ετών, έχει κανείς τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, εφόσον το επιλέξει.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα παραγωγής που ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, ο κ. Σπαν διαβεβαίωσε ότι αφορούν εργοστάσια που δεν πραγματοποιούν αποστολές στην Ευρώπη, συνεπώς –όπως τόνισε- δεν αναμένεται να επηρεάσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ