ΚΟΣΜΟΣ

«Λιτή» η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου – Έκκληση για την αποφυγή συνωστισμού έξω από το Μπάκιγχαμ

«Λιτή» η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου – Έκκληση για την αποφυγή συνωστισμού έξω από το Μπάκιγχαμ

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να μην συναθροίζονται σε εξωτερικούς χώρους για να αφήσουν λουλούδια έξω από τις βασιλικές κατοικίες, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, η κηδεία του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

«Αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πολλούς, ζητάμε από τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υγειονομικές συστάσεις, ιδιαίτερα να αποφεύγουν να συναντώνται σε μεγάλες ομάδες και να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού και του υπουργικού Συμβουλίου.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πρίγκιπας Φίλιππος: Το άλμπουμ της ζωής του Δούκα του Εδιμβούργου

«Λιτή» η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου – Έκκληση για την αποφυγή συνωστισμού έξω από το Μπάκιγχαμ-1
Πλήθος κόσμου συρρέει έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ (φωτ. Reuters)

«Στηρίζουμε τον βασιλικό οίκο ζητώντας τα λουλούδια, ως φόρος τιμής (στον εκλιπόντα), να μην τοποθετούνται έξω από τις βασιλικές κατοικίες αυτή τη στιγμή».

Στο μεταξύ, η βασιλική εταιρεία College of Arms έκανε γνωστό πως δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία με πλήρεις τιμές για τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο ούτε θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα, λόγω των περιορισμών κατά της Covid-19.

«Η κηδεία δεν θα είναι κρατική με όλες τις τιμές και δεν θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα. Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα», αναφέρει το College of Arms.

⇒ Διαβάστε επίσης: Κ. Σακελλαροπούλου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου

«Τα σχέδια για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία Covid-19 και δυστυχώς ζητείται οι πολίτες να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε καμία από τις διαδικασίες που συνθέτουν την κηδεία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters