Κίνα: Η παραγωγή εμβολίων μπορεί να ξεπεράσει τις 3 δισ. δόσεις ως το τέλος του έτους

Κίνα: Η παραγωγή εμβολίων μπορεί να ξεπεράσει τις 3 δισ. δόσεις ως το τέλος του έτους

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα μπορεί να ανέλθει σε περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δόσεις ως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας.

Ο Ζενγκ Τσονγκουέι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής ομάδας που συντονίζει τα σχέδια ανάπτυξης εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα, έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια βιομηχανικής εκδήλωσης στην πόλη Τσενγκντού, στην επαρχία Σετσουάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Σημειώνεται ότι αρκετά εμβόλια κατά της Covid-19 έχουν πλέον διατεθεί για τον πλήρη εμβολιασμό του 5% του παγκόσμιου πληθυσμού – αλλά η κατανομή τους έχει υπάρξει άνιση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, τα περισσότερα εμβόλια πηγαίνουν στις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: 

• Επτά απαντήσεις από τους ΝΥΤ για τα εμβόλια

• Εμβόλιο AstraZeneca: Αποφασίζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Από την Τρίτη, το 40% των εμβολίων κατά της Covid που έχουν χορηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, τα έχουν λάβει άνθρωποι σε 27 πλούσιες χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ωστόσο, η Κίνα έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό της με ρυθμό που λίγο πολύ ευθυγραμμίζεται με τον παγκόσμιο μέσο όρο – χορηγώντας δηλαδή το 20% των παγκόσμιων εμβολιασμών στο 18% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή