Επιστολή Μπάιντεν προς Ελπιδοφόρο: Τιμή η συμμετοχή σας στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης

Επιστολή Μπάιντεν προς Ελπιδοφόρο: Τιμή η συμμετοχή σας στην επέτειο της ελληνικής επανάστασης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής απέστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως τον τίμησε με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπως και με την προσευχή του, με την οποία ξεκίνησε ο εορτασμός της γιορτής του Πάσχα (των δυτικών εκκλησιών).

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την ηγεσία που επέδειξε σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, «πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρη την Αμερική και στον κόσμο αγωνίζονται αυτή τη στιγμή και σε τέτοιες στιγμές πρέπει να στηριχθούμε στην πίστη μας και στις οικογένειές μας».

⇒Διαβάστε επίσης: Η Επανάσταση «ζωντανεύει» στο Κοινοβούλιο

«Είμαι ευγνώμων για τη συνεχή ηγεσία, τη δέσμευση και την έμπνευσή σας σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές», υπογραμμίζει.

Σημειώνεται ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε προχωρήσει άμεσα στη σύσταση ταμείου για τον κορωνοϊό με στόχο να στηρίξει οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που είχαν πληγεί από την πανδημία. Η βοήθεια δεν περιορίστηκε μόνο στα μέλη της εκκλησίας αλλά διατέθηκε σε όλους τους κατοίκους των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπάιντεν κλείνει την επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο, τονίζοντας πως προσβλέπει στη μελλοντική συνεργασία τους για την επίτευξη κοινών στόχων.

«Εσείς και εγώ γνωρίζουμε την ανθεκτικότητα του αμερικανικού λαού και τη βαθιά δύναμη της πίστης. Μετά από μια μακρά, σκοτεινή χρονιά, μπορούμε να δείξουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε αν εργαστούμε μαζί. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε το έργο μας στο μέλλον. Ο Θεός να σας ευλογεί. Παρακαλώ συνεχίστε να με κρατάτε στις προσευχές σας» γράφει χαρακτηριστικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή