Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την Τρίτη οι συστάσεις του EMA

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την Τρίτη οι συστάσεις του EMA

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανέφερε σήμερα ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, για την Covid-19.

Διαβάστε ακόμη:

Τι ισχύει ανά χώρα για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

 Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο ΕΜΑ, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ότι στις 20 Απριλίου, στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναφερθεί στα συμπεράσματά του όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι η Johnson & Johnson ζήτησε από τις ανταγωνίστριες εταιρείας παραγωγής των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, δηλαδή τις Pfizer, Moderna και AstraZeneca, να διερευνήσουν από κοινού τα περιστατικά θρομβώσεων μετά τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η AstraZeneca, που επίσης έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ζητήματος των θρομβώσεων, ήταν η μόνη που απάντησε θετικά. Αντίθετα, Pfizer και Moderna αρνήθηκαν, καθώς θεωρούν τα εμβόλιά τους ασφαλή

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή