Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Επιβεβαίωσε πως αποχωρεί η Σίτι

Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα: Επιβεβαίωσε πως αποχωρεί η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη από τις 12 ομάδες που αποχωρεί επισήμως από το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη από τις 12 ομάδες που αποχωρεί επισήμως από το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας (European Super League – ESL), όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης.

Οι «πολίτες» τόνισαν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απόσυρσής τους το σχέδιο.

⇒Διαβάστε ακόμη: European Super League: Το μυστικό γεύμα με «μενού» την κλειστή λίγκα

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των Άγγλων τους «καλωσόρισε» πίσω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

«Είμαι πανευτυχής που καλωσορίζω πίσω τη Σίτι στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Έδειξαν μεγάλη ευφυΐα, ακούγοντας τις φωνές και πάνω από όλα τους οπαδούς της» ανέφερε.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το BBC, και η Τσέλσι ετοιμάζει τα έγγραφα αποχώρησής της από το εγχείρημα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα με δηλώσεις του γνωστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της ομάδας θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από ψηφοφορία, δείχνοντας έτσι και αυτός ουσιαστικά την έξοδο. Δεύτερες σκέψεις για τη συμμετοχή της στο εγχείρημα κάνει και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Βρετανικά μέσα προεξοφλούν ως δεδομένη και την αποχώρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την ESL. Επιπλέον, την παραίτησή του από την προεδρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέβαλε ο Εντ Γούντγουορντ (εκ των πρωτεργατών της κίνησης των «12»). 

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Γιουβέντους διαψεύδει ότι ο πρόεδρός της, Αντρέα Ανιέλι, υπέβαλε την παραίτησή του, παρά τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε νωρίτερα.

Οσον αφορά στην υπαναχώρηση της Τσέλσι, αυτή έρχεται κατόπιν σχετικής απόφασης του ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, και σε περιβάλλον έντονων διαμαρτυριών από τους οπαδούς της. Περίπου 1.000 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την έδρα της ομάδας, το Stamford Bridge, πριν από το παιγνίδι εναντίον της Μπράιτον, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εμπλοκή του σωματείου τους στο σχέδιο της Σούπερ Λίγκας.

Πάντως, δεν έχει ακόμη γίνει σαφές πόσο εύκολη θα είναι η αποδέσμευση των συλλόγων από την ESL ή πόσο δεσμευτικά είναι τα συμβόλαιά τους.

Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των «12» προκειμένου να συζητήσουν τις όποιες κινήσεις ενδεχομένως θα ακολουθήσουν.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή