Κομισιόν για AstraZeneca: Εξετάζουμε «όλες τις επιλογές» για να εξασφαλίσουμε τα εμβόλια

Κομισιόν για AstraZeneca: Εξετάζουμε «όλες τις επιλογές» για να εξασφαλίσουμε τα εμβόλια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι εξετάζει όλες τις επιλογές της προκειμένου να διασφαλίσει ότι η AstraZeneca θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις προμήθειες του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της αγγλοσουηδικής εταιρείας για τις επανειλημμένες περικοπές της στις προμήθειες εμβολίων που προορίζονταν για την Ε.Ε., ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να διασφαλίσουμε τη μεταφορά ενός επαρκούς αριθμού δόσεων που να ανταποκρίνεται στις αρχικές δεσμεύσεις της εταιρείας».

«Μαζί με τα κράτη – μέλη, εξετάζουμε όλες τις επιλογές προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το Politico, επικαλούμενο πέντε μη κατονομαζόμενους διπλωμάτες της Ε.Ε., είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Κομισιόν προετοιμαζόταν να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας

Διαβάστε ακόμη 

ECDC: Εφικτή η χαλάρωση κανόνων για εμβολιασμένους

Εξαδάκτυλος: Με τον εμβολιασμό θα αποκλειστεί το τέταρτο κύμα κορωνοϊού

Τόνιζε μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε την Τετάρτη, εκπρόσωποι από την πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν μια μήνυση κατά της εταιρείας με την αιτιολογία ότι απέτυχε να διαθέσει τις συμφωνημένες δόσεις στο μπλοκ.

Δύο από τους διπλωμάτες ανέφεραν ότι η προθεσμία λήγει αργότερα εντός της εβδομάδας, διευκρινίζοντας ότι εάν ικανοποιηθεί το αίτημα θα σταματήσουν τις νομικές διαδικασίες.  

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή