Νορβηγία: «Δανείζει» εμβόλια AstraZeneca, για όσο δεν τα χρησιμοποιεί

Νορβηγία: «Δανείζει» εμβόλια AstraZeneca, για όσο δεν τα χρησιμοποιεί

«Θα πάρουμε πίσω αυτές τις δόσεις όταν τις ζητήσουμε», αναφέρει ο Νορβηγός υπουργός Υγείας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νορβηγία πρόκειται να δανείσει 216.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά του νέου κορωνοϊού στη Σουηδία και την Ισλανδία από το απόθεμα που διαθέτει, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας σήμερα Πέμπτη. 

Διαβάστε ακόμη

• ECDC: Εφικτή η χαλάρωση κανόνων για εμβολιασμένους

Μόσιαλος: Θα εμβολιαζόμαστε κάθε 1-2 χρόνια για τον κορωνοϊό

Η Σουηδία και η Ισλανδία θα μπορούν να παραλάβουν τις δόσεις από τη Νορβηγία για όσο καιρό ισχύει η αναστολή του εμβολιασμού με AstraZeneca στη χώρα. 

«Θα πάρουμε πίσω αυτές τις δόσεις όταν τις ζητήσουμε», αναφέρει ο Νορβηγός υπουργός Υγείας, σε δήλωσή του. 

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι εξετάζει όλες τις επιλογές της προκειμένου να διασφαλίσει ότι η AstraZeneca θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις προμήθειες του εμβολίου της κατά της Covid-19.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της αγγλοσουηδικής εταιρείας για τις επανειλημμένες περικοπές της στις προμήθειες εμβολίων που προορίζονταν για την Ε.Ε., ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να διασφαλίσουμε τη μεταφορά ενός επαρκούς αριθμού δόσεων που να ανταποκρίνεται στις αρχικές δεσμεύσεις της εταιρείας».

«Μαζί με τα κράτη – μέλη, εξετάζουμε όλες τις επιλογές προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι το Politico, επικαλούμενο πέντε μη κατονομαζόμενους διπλωμάτες της Ε.Ε., είχε αναφέρει νωρίτερα ότι η Κομισιόν προετοιμαζόταν να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή