Τρίτος επιβεβαιωμένος θάνατος από το AstraZeneca στον Καναδά

Τρίτος επιβεβαιωμένος θάνατος από το AstraZeneca στον Καναδά

Ο Καναδάς ενέκρινε χθες τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καναδάς ενέκρινε χθες τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφού η υπηρεσία Υγεία Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε «αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία». 

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα κάνει ένα παρόμοιο βήμα «πολύ σύντομα», όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας.

Τρίτος θάνατος από το AstraZeneca

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη, οι αρχές ανακοίνωσαν τον τρίτο θάνατο ενός Καναδού, από μία σπάνια θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca PLC κατά της COVID-19.

Ο άντρας ήταν ηλικίας 60 ετών και ζούσε στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού.

Η Τζένιφερ Ράσελ, υπεύθυνη υγειονομική αξιωματούχος στην αναφερόμενη επαρχία, δήλωσε ότι η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca θα συνεχιστεί.

Η καναδική επαρχία της Αλμπέρτα ανέφερε ένα θάνατο από θρόμβωση την Τρίτη – μία γυναίκα 50 ετών έχασε τη ζωή της από σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του εμβολίου – ενώ η επαρχία του Κεμπέκ είχε ανακοινώσει έναν παρόμοιο θάνατο στις 27 Απριλίου.

«Θα υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων. Ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν μικροί, σε σύγκριση με τους κινδύνους, τις επιπλοκές και τις πιθανές συνέπειες από την COVID-19», δήλωσε η Ράσελ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή