Live: Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

Live: Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης – Εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο

Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Άρθρο στην «Κ» – 21 αρχηγοί κρατών της Ε.Ε.: Ας μιλήσουμε για την Ευρώπη

Η εκδήλωση, διάρκειας μισής ώρας, περιλαμβάνει ομιλίες των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, καθώς και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που εκπροσωπούν τους θεσμούς της Ε.Ε.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Γαλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις από τους συμπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης. Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή των πολιτών -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, όπως και μουσικά μέρη.

Στην αίθουσα της ολομέλειας του Ε.Κ. παρευρίσκονται 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ περίπου 300 πολίτες που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως θα είναι παρόντες μέσω μεγάλων τηλεοπτικών οθονών.

Οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ε.Ε. και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν επίσης μέσω βιντεοδιάσκεψης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ημέρα της Ευρώπης: Υψώθηκαν στην Ακρόπολη οι σημαίες Ελλάδας και Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή