Προκαλεί η Άγκυρα την Ουάσιγκτον για τη στήριξη στο Ισραήλ

Προκαλεί η Άγκυρα την Ουάσιγκτον για τη στήριξη στο Ισραήλ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση κατά της Ουάσιγκτον εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης η Άγκυρα για της στήριξη των ΗΠΑ στην αντεπίθεση των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων τις τελευταίες ημέρες, στη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διά του εκπροσώπου του Νεντ Πράις, είχε αναφέρει την Τρίτη ότι το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Σε απάντηση ο επικεφαλής της επικοινωνιακής ομάδας της τουρκικής κυβέρνησης Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σφαγή πολιτών. Εκδίωξη Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και κατάληψη της γης του. Επίθεση στα τεμένη τους. Δολοφονία αθώων παιδιών: Από πότε όλες αυτά τα εγκλήματα θεωρούνται αυτοάμυνα;»

Προκάλεσε μάλιστα την Ουάσιγκτον διερωτώμενος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν κάποια αντίδραση σε αυτές τις σφαγές και τις τρομοκρατικές πράξεις;»

Διαβάστε ακόμη:

Η Άγκυρα, που μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν και την αποδοχή από τον Αμερικανό Πρόεδρο της Γενοκτονίας των Αρμενίων νιώθει πλέον πολύ μακριά από την Ουάσιγκτον, προσπαθεί να εμφανιστεί ως αυτόκλητος προστάτης των Παλαιστινίων, υποδαυλίζοντας τα αντισημιτικά πάθη εντός και εκτός συνόρων της χώρας, με διαδηλώσεις στην Τουρκία να καλούν μέχρι και σε αποστολή στρατευμάτων κατά του Ισραήλ.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, κάλεσε σε γενικό ξεσηκωμό Μουσουλμάνων, Χριστιανών και… Εβραίων «κατά της ισραηλινής κατοχής και των παραβιάσεων από φανατικούς Εβραίους».

Πηγή: Hurriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή