Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα αποκλιμάκωση

Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα αποκλιμάκωση

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αποκλιμάκωση από σήμερα κιόλας αναμένει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, όπως ο ίδιος τόνισε προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, που έκανε γνωστές τις διατυπώσεις του Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισραήλ είχαν την τέταρτη τηλεφωνική τους συνομιλία από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα.

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο Λευκός Οίκος. 

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία», υπογραμμίζει η Ουάσιγκτον.

Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα αποκλιμάκωση-1

Τέσσερις ρουκέτες από τον νότιο Λίβανο 

Σειρήνες της αεράμυνας, που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες, ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι σειρήνες ακούστηκαν στη Γαλιλαία, ανατολικά της παραλιακής πόλης της Χάιφας, σύμφωνα με τον στρατό.

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτική πηγή του Λιβάνου.

Τα πυρά, για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, ερρίφθησαν από περιοχή κοντά στο χωριό Σεντικίν, στην περιοχή της Τύρου, διευκρίνισε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Περιμένω σήμερα αποκλιμάκωση-2

Εκεχειρία στον ορίζοντα

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας», δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι το εβραϊκό κράτος είναι έτοιμο για μια παράταση της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν 10 ημέρες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

«Εξετάζουμε το ζήτημα της πλέον κατάλληλης στιγμής για την κήρυξη εκεχειρίας», όμως «προετοιμαζόμαστε για πολλές ημέρες» στρατιωτικών επιχειρήσεων, σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ εξετάζει αν η επιχείρησή του έχει «πετύχει τους στόχους της».

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική προεδρία ζήτησε χθες την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή