Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλούσε τον κορωνοϊό “kung flu” και σχεδίαζε σόου μπροστά στις κάμερες

Μπόρις Τζόνσον: Αποκαλούσε τον κορωνοϊό “kung flu” και σχεδίαζε σόου μπροστά στις κάμερες

«Ο Τζόνσον προσφέρθηκε να προσβληθεί από τον κορωνοϊό μέσω ένεσης ζωντανά στην τηλεόραση για να καθησυχάσει τους πολίτες»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπόρις Τζόνσον προσφέρθηκε να προσβληθεί από τον κορωνοϊό μέσω ένεσης ζωντανά στην τηλεόραση προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες και «να δείξει ότι δεν είναι κάτι που θα πρέπει να τους τρομάζει», αλλά ύστερα προσβλήθηκε όντως από τον ιό και νοσηλεύτηκε, ανέφερε ο Ντόμινικ Κάμινγκς, σε σημερινές του δηλώσεις ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας από τη βρετανική κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης: Ντόμινικ Κάμινγκς: Η κυβέρνηση Τζόνσον απέτυχε στο θέμα του κορωνοϊού

Ειδικότερα, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ανησυχούσαν ότι ο Τζόνσον δεν θα ακολουθούσε μια εποικοδομητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της διαχείρισης της πανδημίας, εάν συντόνιζε συνεδριάσεις της επιτροπής COBRA. 

«Η άποψη που είχαν διάφοροι αξιωματούχοι εντός της Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι εάν ο πρωθυπουργός συντόνιζε συνεδριάσεις της Cobra, λέγοντας ότι η Covid “είναι απλώς σαν τη γρίπη των χοίρων, μην ανησυχείτε, θα κάνω μια ένεση με τον ιό ζωντανά στην τηλεόραση για να δούνε όλοι ότι δεν πρέπει να φοβούνται” – κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στη διαχείριση του πανικού», τόνισε ο Κάμινγκς. 

Σημειώνεται μάλιστα ότι η Daily Mail είχε μεταδώσει ότι ο Τζόνσον περιέγραψε τον ιό ως “kung flu” κατά το ξεκίνημα της πανδημίας και πως προτίθετο να λάβει τον ιό μέσω ένεσης ζωντανά στην τηλεόραση. 

Πέρυσι τον Απρίλιο – λίγο μετά την εντολή για την επιβολή του πρώτου lockdown στη χώρα – ο πρωθυπουργός προσβλήθηκε από Covid-19 όπως και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι, και αργότερα νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες σε ΜΕΘ. 

Με πληροφορίες από Independent

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT