Μ. Σχοινάς: Εμβολιασμένο το 70% της Ε.Ε. έως 14 Ιουλίου

Μ. Σχοινάς: Εμβολιασμένο το 70% της Ε.Ε. έως 14 Ιουλίου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βεβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τις 14 Ιουλίου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ανέφερε, μάλιστα ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ε.Ε. θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των διεθνών μετακινήσεων και του τουρισμού πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου. 

AstraZeneca: Η Ε.Ε. ζητά πρόστιμο-μαμούθ για τις καθυστερήσεις

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η Ε.Ε. αξιώνει υψηλή αποζημίωση από την AstraZeneca για την καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δικαστήριο νομικός της εκπρόσωπος την Τετάρτη.

Ο δικηγόρος του μπλοκ Ραφαέλ Τζαφεράλι δήλωσε στο βελγικό δικαστήριο που άνοιξε την εκδίκαση της αγωγής των Βρυξελλών κατά της φαρμακοβιομηχανίας ότι η AstraZeneca θα πρέπει να καταβάλει 10 ευρώ ανά ημέρα για κάθε δόση εμβολίου που καθυστερεί να παραδώσει.

Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία ήταν για επίδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα, ενώ η AstraZeneca ειδοποίησε ότι θα επιδώσει μόνο 100 εκατ. δόσεις.

Συνεπώς εάν επιδικαστεί αποζημίωση θα αφορά σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως με τη χρονική διάρκεια της καθυστέρησης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή