ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Σχοινάς: Εμβολιασμένο το 70% της Ε.Ε. έως 14 Ιουλίου

m-schoinas-emvoliasmeno-to-70-tis-e-e-eos-14-ioylioy-561377371

Βεβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τις 14 Ιουλίου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ανέφερε, μάλιστα ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ε.Ε. θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των διεθνών μετακινήσεων και του τουρισμού πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου. 

AstraZeneca: Η Ε.Ε. ζητά πρόστιμο-μαμούθ για τις καθυστερήσεις

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η Ε.Ε. αξιώνει υψηλή αποζημίωση από την AstraZeneca για την καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο δικαστήριο νομικός της εκπρόσωπος την Τετάρτη.

Ο δικηγόρος του μπλοκ Ραφαέλ Τζαφεράλι δήλωσε στο βελγικό δικαστήριο που άνοιξε την εκδίκαση της αγωγής των Βρυξελλών κατά της φαρμακοβιομηχανίας ότι η AstraZeneca θα πρέπει να καταβάλει 10 ευρώ ανά ημέρα για κάθε δόση εμβολίου που καθυστερεί να παραδώσει.

Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία ήταν για επίδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων στην Ε.Ε. τον επόμενο μήνα, ενώ η AstraZeneca ειδοποίησε ότι θα επιδώσει μόνο 100 εκατ. δόσεις.

Συνεπώς εάν επιδικαστεί αποζημίωση θα αφορά σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως με τη χρονική διάρκεια της καθυστέρησης.

Με πληροφορίες από Reuters