Προέλευση κορωνοϊού: Ο Μπάιντεν ζητεί πόρισμα από τις υπηρεσίες πληροφοριών εντός 90 ημερών

Προέλευση κορωνοϊού: Ο Μπάιντεν ζητεί πόρισμα από τις υπηρεσίες πληροφοριών εντός 90 ημερών

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Κίνα να συνεργαστεί εν μέσω ερωτημάτων για το εάν ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διπλασιασμό των προσπαθειών των υπηρεσιών πληροφοριών, προκειμένου να προσδιοριστεί αν ο κορωνοϊός προήλθε από επαφή ανθρώπου με μολυσμένο ζώο ή από εργαστήριο στην Κίνα, ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: WSJ: Ερευνητές εργαστηρίου στη Γουχάν παρουσίασαν συμπτώματα Covid τον Νοέμβριο 2019

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι ζήτησε να κατατεθεί έκθεση εντός 90 ημερών και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών θα «συλλέξουν και θα αναλύσουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα».

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι έκθεση που έλαβε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών συγκλίνουν σε δύο πιθανά σενάρια, ωστόσο δεν έχει καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με το εάν ο ιός προέκυψε από ανθρώπινη επαφή με ένα ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Κίνα να συνεργαστεί εν μέσω ερωτημάτων για το εάν ο ιός προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο κ. Μπάιντεν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου.

Γουχάν: Τρεις νοσηλείες υπαλλήλων στο μικροσκόπιο

Σημειώνεται πως το θέμα της προέλευσης του κορωνοϊού επανήλθε στο προσκήνιο, έπειτα από έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία τρεις υπάλληλοι του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (WIV) αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 με συμπτώματα γρίπης και χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ: Προς συμπληρωματική έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Με πληροφορίες από Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT