Τουρκία: Ο Πεκέρ κατηγορεί αξιωματούχους για διαφθορά, δολοφονίες, ναρκωτικά

Τουρκία: Ο Πεκέρ κατηγορεί αξιωματούχους για διαφθορά, δολοφονίες, ναρκωτικά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Toυρκικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ, ενός από τους γνωστότερους μαφιόζους της χώρας. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας, ενώ με βίντεο που αναρτά στο You Tube, κατηγορεί αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους, για διαφθορά, δολοφονίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ακόμη και για βιασμό.

Στη σύντομη ανακοίνωση της εισαγγελίας της Άγκυρας αναφέρεται πως «ένα δικαστήριο εξέδωσε την εντολή σύλληψης του Σεντάτ Πεκέρ, ενός εκ των γνωστότερων μαφιόζων στην Τουρκία, ο οποίος λέει ότι διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Να σημειωθεί ότι ο Πεκέρ έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και διέφυγε από τη χώρα πέρυσι.

Διαβάστε επίσης⇒ Ενταλμα σύλληψης για τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ

Μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει επτά βίντεο, από τα 12 που έχει υποσχεθεί πως θα ανεβάσει στο διαδίκτυο. Το τελευταίο εξ αυτών έχει σχεδόν 15 εκατομμύρια θεάσεις, από την Κυριακή που αναρτήθηκε. Ο γκάνγκστερ έχει δηλώσει ότι αποφάσισε να μεταδώσει αυτά τα βίντεο για να εκδικηθεί, έπειτα από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία αντιμετωπίστηκαν «με ασέβεια» η σύζυγός και τα παιδιά του. «Πάντα έλεγα ότι θα έβαζα φωτιά και θα κυλούσα στο αίμα τον κόσμο αν κάποιος πείραζε την κόρη μου. Δείτε με λοιπόν να το κάνω», είχε πει στο πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε.

Μεταξύ όσων κατηγορεί ο Πεκέρ βρίσκεται και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον οποίο έχει αποδώσει το παρατσούκλι «ο γόης». Ο Ερντογάν, χθες, στήριξε δημοσίως τον υπουργό του, χωρίς όμως να αναφερθεί στον Πεκέτ. «Σε 19 χρόνια έχουμε συντρίψει μία-μία τις εγκληματικές οργανώσεις», είπε και πρόσθεσε ότι στέκεται «στο πλευρό» του υπουργού του. Από πλευράς του ο Σοϊλού, έκανε λόγο για «ειδεχθή ψέματα» και «συνωμοσία κατά της χώρας». Παράλληλα, προχώρησε σε μήνυση εις βάρος του μαφιόζου, δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο στόχαστρό του λόγω του αγώνα που κάνει κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Ερωτηθείς, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, γιατί εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν τα βίντεο του Πεκέρ, ο Σοϊλού αντέτεινε ότι εκατομμύρια βλέπουν επίσης παιδική πορνογραφία.

Στα βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος ο Πεκέρ, καθισμένος πίσω από ένα γραφείο, να διηγείται πιπεράτα ανέκδοτα και απίστευτα επεισόδια, με δυνατά γέλια και εκρήξεις θυμού. Ανάμεσα σε όσους έχει κατηγορήσει μέχρι σήμερα βρίσκονται ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ερκάμ, για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ για εμπλοκή στη δολοφονία ενός πολύ γνωστού δημοσιογράφου-ερευνητή, το 1993.

Να σημειωθεί ότι ο Πεκέρ αποκαλεί τον Τούρκο πρόεδρο «αδερφέ Ταγίπ» και ισχυρίζεται ότι ο στενός του κύκλος τον κρατάει στο σκοτάδι.

«Μπορεί να υπάρχουν λεπτομέρειες που λείπουν ή λάθη στην αφήγησή του, όμως οι πληροφορίες που περιλαμβάνει θα πρέπει να ληφθούν υπόψη», δήλωσε ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Χανεφί Αβτζί στο δίκτυο Sozcu TV.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή