Μακρόν: Εμβολιασμός των 12-18 ετών στη Γαλλία από 15 Ιουνίου

Μακρόν: Εμβολιασμός των 12-18 ετών στη Γαλλία από 15 Ιουνίου

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα έχουν από τις 15 Ιουνίου οι έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα έχουν από τις 15 Ιουνίου οι έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών στη Γαλλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμοί εφήβων: Το πόρισμα και οι συστάσεις του ECDC

Ο κ. Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή το 50% των ενηλίκων έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ωστόσο, προειδοποίησε τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές, όπως στα νοτιοδυτικά, όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρας θα γίνει σταδιακά, σε επίπεδο περιφερειών.

Στη Γαλλία 26,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου (39,1%), ενώ 11,2 εκατομμύρια (16,7%) έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Τη Δευτέρα, ο κ. Μακρόν ανακοίνωσε ότι εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, χωρίς να διευκρινίσει ποιο εμβόλιο έκανε. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, άνοιξαν στη Γαλλία οι χώροι εστίασης και τα μουσεία, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Την επανέναρξη λειτουργίας των εμβληματικών καφέ της γαλλικής πρωτεύουσας γιόρτασε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήπιε τον καφέ του με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ κοντά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. «Πάμε! Τραπεζάκια έξω, μουσεία, κινηματογράφοι, θέατρα… Ας ανακαλύψουμε ξανά αυτά που φέρνουν χαρά στη ζωή», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΕΜΑ: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων άναψε «πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά από 12 ετών και άνω, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκκίνηση των εμβολιασμών στην ηλικιακή ομάδα 12 – 15 ετών στην Ε.Ε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: Από 7 Ιουνίου εμβολιασμός και των εφήβων 12-15 ετών στη Γερμανία

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη λάβει οι αρμόδιες αρχές σε ΗΠΑ και Καναδά.  

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή