Γαλλία: Είσοδος στη χώρα χωρίς τεστ PCR για εμβολιασμένους Ευρωπαίους

Γαλλία: Είσοδος στη χώρα χωρίς τεστ PCR για εμβολιασμένους Ευρωπαίους

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, θα μπορούν από τις 9 Ιουνίου να εισέρχονται στη Γαλλία χωρίς την υποχρέωση να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, θα μπορούν από τις 9 Ιουνίου να εισέρχονται στη Γαλλία χωρίς την υποχρέωση να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, απόδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή αντιγόνου) θα εξακολουθήσει να απαιτείται από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Χωρίς Βρετανούς τουρίστες τον Ιούνιο – Τι εμποδίζει το άνοιγμα των ταξιδιών

«Ανακοινώνουμε ότι από τις 9 Ιουνίου (…) οι Ευρωπαίοι που είναι εμβολιασμένοι θα μπορούν να έρχονται στη Γαλλία χωρίς τεστ PCR», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ζαν-Μπατίστ Τζεμπαρί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNEWS.

Από τις 9 Ιουνίου, οι ροές των ταξιδιωτών ανάμεσα στη Γαλλία και τις ξένες χώρες θα ανοίξουν και πάλι με τρόπους που κυμαίνονται ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση των χωρών, οι οποίες είναι ταξινομημένες κατά χρώμα (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο), και με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το κυβερνητικό έγγραφο που τιτλοφορείται «Στρατηγική του εκ νέου ανοίγματος των συνόρων».

Για να θεωρηθούν «πλήρως εμβολιασμένοι» οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν λάβει ένα από τα τέσσερα εμβόλια που χορηγούνται στην Ε.Ε. κατόπιν έγκρισης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων: Pfizer/ BioNTech, Moderna, AstraZeneca ή Johnson & Johnson. Πρέπει, επίσης, να έχει μεσολαβήσει διάστημα άνω των δύο εβδομάδων, από την τελική δόση του εμβολίου.

Μακρόν: Εμβολιασμός των 12-18 ετών στη Γαλλία από 15 Ιουνίου

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα έχουν από τις 15 Ιουνίου οι έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών στη Γαλλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμοί εφήβων: Το πόρισμα και οι συστάσεις του ECDC

Ο κ. Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή το 50% των ενηλίκων έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ωστόσο, προειδοποίησε τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές, όπως στα νοτιοδυτικά, όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρας θα γίνει σταδιακά, σε επίπεδο περιφερειών.

Στη Γαλλία 26,1 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου (39,1%) μέχρι την Τετάρτη, ενώ 11,2 εκατομμύρια (16,7%) έκαναν και τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, άνοιξαν στη Γαλλία οι χώροι εστίασης και τα μουσεία, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Ιαπωνία: Εμβολιασμοί και σε χώρους εργασίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή