Ερντογάν: Ανακαλύψαμε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του λιμανιού και του κέντρου διανομής φ.α. στην πόλη Ζονγκουλντάκ.

Όπως είπε ο Ερντογάν «ανακαλύψαμε 135 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα».

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο του 2020, είχε ανακοινωθεί πως το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ βρήκε κοίτασμα 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή «Δούναβης-1»

Το νέο λιμάνι με την ονομασία «Φίλιος» αποτελεί σύτμφωνα με την Άγκυρα ένα τεράστιο έργο logistics, νέο κέντρο του περιφερειακού θαλάσσιου εμπορίου και τεράστια βάση φυσικού αερίου.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του δεν περιορίζεται μόνο στα σύνορα της. «H Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα που η δύναμη της και οι ευθύνες της δεν θα περιορίζονται εντός των συνόρων της. Θα χτίζει τις γέφυρες από το παρελθόν στο μέλλον και θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT