Κορωνοϊός – Αγγλία: «Νωρίς για αποφάσεις» σχετικά με άρση των μέτρων στις 21 Ιουνίου

Κορωνοϊός – Αγγλία: «Νωρίς για αποφάσεις» σχετικά με άρση των μέτρων στις 21 Ιουνίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν η κυβέρνηση θα τηρήσει το σχέδιό για άρση των μέτρων lockdown στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

«Είναι πολύ νωρίς για να πάρουμε μια τελική απόφαση πάνω σε αυτό. Ο πρωθυπουργός, εγώ και η (αρμόδια) ομάδα θα εξετάσουμε όλα τα στοιχεία αυτήν την εβδομάδα. Έχουμε δηλώσει ότι θα δώσουμε στον κόσμο επαρκές χρονικό περιθώριο ενόψει της ημερομηνίας της 21ης Ιουνίου», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News.

«Προς το παρόν δεν λέμε ‘Όχι’ στην 21η Ιουνίου», πρόσθεσε.

Έντονη ανησυχία για την ινδική μετάλλαξη

Σημειώνεται παράλληλα ότι ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, επιδημιολόγος του Imperial College του Λονδίνου και πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι κατά 30% έως 100% πιο μεταδοτική από τη βρετανική, η οποία ήταν ήδη υπερμεταδοτική, χαρακτηριστικό που ενδέχεται να έχει δραματικές συνέπειες. 

Ερευνα που εκπονήθηκε από επιστήμονες του University College London, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Κασσιώτης, διαπίστωσε ότι μία τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech είναι αναγκαία για τους πιο ευάλωτους, ιδιαίτερα εξαιτίας της περιορισμένης αποτελεσματικότητάς του (κατά 17%) έναντι της ινδικής μετάλλαξης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή