EMA: Να μην χρησιμοποιείται ηπαρίνη σε περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με τα εμβόλια

EMA: Να μην χρησιμοποιείται ηπαρίνη σε περιστατικά θρομβώσεων που συνδέονται με τα εμβόλια

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα οδηγία εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, με την οποία καλεί τους γιατρούς να αποφεύγουν τη χορήγηση ηπαρίνης, κατά τη θεραπεία ασθενών με θρομβώσεις ή χαμηλά αιμοπετάλια, εφόσον έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca ή Johnson & Johnson.

Διαβάστε ακόμη: Έτσι προκαλούνται οι σπάνιες θρομβώσεις – Γερμανική έρευνα

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή επιδιώκει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σωστή θεραπεία και στο πλαίσιο αυτό επικεντρώθηκε στις συστάσεις της Διεθνούς Εταιρείας Θρόμβωσης – Αιμόστασης (ISTH), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η διαχείριση του ασθενούς πρέπει να ξεκινήσει με αντιπηκτική αγωγή χωρίς ηπαρίνη, εάν υπάρχει υποψία ότι η θρόμβωση συνδέεται με το εμβόλιο».

«Για τη διαχείριση της υποψίας (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας -TTS), ειδικά εάν δεν υπάρχει τοπική οδηγία, η ειδική ομάδα συνιστά στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να εξετάσουν την καθοδήγηση του ISTH», ανέφερε ο EMA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή