Εκνευρισμένοι Χάρι – Μέγκαν με τα fake news του BBC για το «Λίλιμπετ»

Εκνευρισμένοι Χάρι – Μέγκαν με τα fake news του BBC για το «Λίλιμπετ»

Ρεπορτάζ του Page Six υποστηρίζει ότι οι Σάσεξ έδωσαν οδηγίες στους δικηγόρους τους να αναλάβουν δράση κατά των αναφορών του BBC

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα εκνευρισμένοι φαίνεται ότι είναι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν, μετά το δημοσίευμα του BBC, που υποστηρίζει ότι δεν είχαν ενημερώσει την βασίλισσα Ελισάβετ ότι θα ονόμαζαν την νεογέννητη κόρη τους Λίλιμπετ, το «χαιδευτικό» όνομά της βασίλισσας που το χρησιμοποιούσαν ο πατέρας της και ο εκπλιπών πρίγκιπας Φίλιππος. 

Για την «γιαγιά» Ελισάβετ το όνομα αυτό σημαίνει πολλά αλλά, όπως ανέφερε πηγή του παλατιού στο BBC, το ζευγάρι δεν πήρε την άδειά της για να το χρησιμοποιήσει.

Ωστόσο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν ανακοινώσει ότι το πρώτο τηλεφώνημα που έκαναν μετά τη γέννηση της κόρης τους ήταν στη βασίλισσα και ότι είχε δώσει την ευχή της να χρησιμοποιηθεί το υποκοριστικό που είχε όταν ήταν παιδί στη δισέγγονή της. Μάλιστα, επικαλούνται και όλα τα «αποδεικτικά» ότι το Μπάκινγχαμ ήταν ενήμερο, όπως οι επίσημες αναρτήσεις της βασιλικής οικογένειας.  

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας της βιογραφίας του ζευγαριού, Ομίντ Σκόμπι αναφέρει πως ο Πρίγκιπας Χάρι έστειλε ήδη επιστολή στο BBC με όλες τις λεπτομέρειες, που αφορούν το θέμα.

Σε αυτή αναφέρει ότι η γιαγιά του ήταν το πρώτο άτομο, που έμαθε για την γέννηση της κόρης τους και μάλιστα την είχε ενημερώσει για το όνομα της μικρής, αρκετό καιρό πριν την γέννησή της.

Ρεπορτάζ του Page Six υποστηρίζει επίσης – επικαλούμενο πηγές κοντά στο πρώην βασιλικό ζευγάρι – ότι οι Σάσεξ έδωσαν οδηγίες στους δικηγόρους τους να αναλάβουν δράση κατά των αναφορών του BBC.

«Ο δούκας μίλησε με την οικογένειά του πριν από την ανακοίνωση, στην πραγματικότητα η γιαγιά του ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που κάλεσε. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, μοιράστηκε την επιθυμία τους να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ προς τιμήν της. Αν δεν ήταν θετική σ’ αυτό, δεν θα χρησιμοποιούσαν το όνομα», είπε η πηγή στο Page Six.

Με πληροφορίες από Evening Standard, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή