Εκκληση του υιού Μαραντόνα για τα χαμένα παιδιά της χούντας Βιντέλα

Εκκληση του υιού Μαραντόνα για τα χαμένα παιδιά της χούντας Βιντέλα

O γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα ζητά από τους Ιταλούς να υποβληθούν σε εξετάσεις  DNA για να βοηθήσουν την κυβέρνηση της χώρας του να εντοπίσει τα ίχνη εκατοντάδων παιδιών που εκλάπησαν από τις οικογένειές τους στη διάρκεια της χούντας  του Βιντέλα (1976 – 1981).

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα ζητά από τους Ιταλούς να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA για να βοηθήσουν την κυβέρνηση της χώρας του να εντοπίσει τα ίχνη εκατοντάδων παιδιών που εκλάπησαν από τις οικογένειές τους στη διάρκεια της χούντας του Βιντέλα (1976 – 1981).

Ο υιός Μαραντόνα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ιταλία, διαθέτει δε ένα ισχυρό δίκτυο από 400.000 followers στα social media.

Τέτοια τεστ DNA έχουν ήδη διεξαχθεί στη Μαδρίτη και τη Ρώμη.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής πιστεύει ότι δεκάδες από τα περίπου 30.000 εξαφανισμένα παιδιά –τους desaparecidos- που εκλάπησαν και δολοφονήθηκαν από το στρατό κατά της διάρκεια της δικτατορίας, ίσως μετεφέρθησαν στην Ιταλία μετά την πτώση της χούντας. 

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οι φυλακισμένες έγκυες κρατούνταν ζωντανές έως ότου γεννήσουν. Έπειτα τις δολοφονούσαν, ενώ τουλάχιστον 500 βρέφη είχαν δοθεί σε άτεκνες οικογένειες στρατιωτικών.

«Η τραγωδία των desaparecidos είναι ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας. Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να βοηθήσω τις αρχές της Αργεντινής σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και να συνεχίσω τη μάχη που έδινε ο πατέρας μου δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων», δήλωσε ο Ντιέγκο Jr.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή