Euro 2021: Ο Αχιλλέας ο γάτος σαρώνει στις προβλέψεις (εικόνες)

Euro 2021: Ο Αχιλλέας ο γάτος σαρώνει στις προβλέψεις (εικόνες)

Μετά το 2 στα 2 στα πρώτα ματς, βλέπει για τη Δευτέρα νίκη της Πολωνίας

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επί το έργον και πάλι ο κατάλευκος γάτος Αχιλλέας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στην προσπάθεια πρόβλεψης των αποτελεσμάτων των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, με τη Σλοβακία να φαίνεται πως δεν έχει τύχη στον αγώνα με την Πολωνία αργότερα τη Δευτέρα.

Ο κουφός γάτος ράτσας Αγκύρας, με τα χαρακτηριστικά γαλάζια μάτια, συνεχίζει την… καριέρα του ως μέντιουμ του ποδοσφαίρου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινώντας μάλιστα με δύο εύστοχες προβλέψεις, ενώ τη Δευτέρα προσέφερε και τρίτη: Μια ακόμη προφητεία που αναμένεται ως τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) να έχει εκπληρωθεί και αυτή.

Ο Αχιλλέας, που ανήκει στο περίφημο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ξεκίνησε να μοιράζεται την ποδοσφαιρική του σοφία με τους ευγνώμονες ανθρώπους κατά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που φιλοξένησε η Ρωσία το 2017. Κάθε φορά τού προσέφεραν δύο μπολάκια με γατοτροφή, που το καθένα είχε τη σημαία των εκάστοτε αντιπάλων, κι εκείνος διάλεγε να φάει από εκείνο με τη σημαία του μελλοντικού θριαμβευτή.

Η σχετική επιτυχία του Αχιλλέα τον έκανε το εθνικό ποδοσφαιρικό μέντιουμ στη χώρα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ακολούθησε το 2018, επίσης στη Ρωσία, ο μύθος του κορυφώθηκε, με τον… αιλουροειδή γκουρού του στοιχήματος να κάνει το 4 στα 4 στην αρχή. Ωστόσο η πρόβλεψη ότι το τρόπαιο θα το έπαιρνε η Ρωσία ήταν λίγο λανθασμένη… 

Ευτυχώς δεν αφαιρέθηκε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Αχιλλέα από τη μεγάλη αυτή αποτυχία. Εφτάψυχος ο Αχιλλέας, επέστρεψε φέτος στις προβλέψεις, και με την… αχίλλειο φτέρνα του έδειξε αμέσως προς το μπολάκι με την ιταλική σημαία την περασμένη Παρασκευή. Παρά τη ράτσα του (της Αγκύρας), ο αδέκαστος τετράποδος κριτής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έκρινε ορθώς (και ορθός) ότι η Τουρκία θα χάσει από την Ιταλία, όπως και έγινε: 3-0 η Ιταλία!

Euro 2021: Ο Αχιλλέας ο γάτος σαρώνει στις προβλέψεις (εικόνες)-1

Επειδή ο Αχιλλέας είναι… γάτα (γενικώς), ως τώρα έχει κάνει προβλέψεις ασφαλείς, πηγαίνοντας πάντα με την πλευρά του φαβορί. Οι δε φήμες ότι του βάζουν πιο μυρωδάτο φαγητό στο μπολάκι με τη σημαία του εκάστοτε φαβορί, δεν αξίζουν ούτε να τις γρατζουνίσεις.

Έτσι το Σάββατο προέβλεψε επίσης ότι το Βέλγιο θα επικρατήσει της Μητέρας Ρωσίας. Τι τύχη να έχει η ρωσική ομάδα, και με τι κουράγιο να μπει να παίξει με τους Βέλγους, στην Αγία Πετρούπολη, το ίδιο απόγευμα; 3-0 (και) το Βέλγιο!

Euro 2021: Ο Αχιλλέας ο γάτος σαρώνει στις προβλέψεις (εικόνες)-2

Και τώρα τα μαύρα μαντάτα για τη Σλοβακία, αλλά και τα καλά για την Πολωνία καθώς και τους παίκτες του στοιχήματος: Τη Δευτέρα το πρωί ο Αχιλλέας επέλεξε την Πολωνία στον αγώνα που θα δώσει το απόγευμα με τη Σλοβακία, επίσης στο γήπεδο Κρεστόφσκι της Αγίας Πετρούπολης, όπως και το Ρωσία-Βέλγιο.

Μετά την απόφαση βάσει τετράγωνης (και τετράποδης) λογικής, αναμένεται νέα πτώση της απόδοσης της νίκης της Πολωνίας, που ήταν ήδη χαμηλή έτσι κι αλλιώς. Ο αγώνας αρχίζει στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Euro 2021: Ο Αχιλλέας ο γάτος σαρώνει στις προβλέψεις (εικόνες)-3

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Αχιλλέας ούτε καν πλησιάζει το απίστευτο ποσοστό επιτυχίας προβλέψεων που είχε ο Πολ το Χταπόδι κατά το Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Τότε, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά τον πέραν πάσης προβλέψεως θρίαμβο της ελληνικής εθνικής ομάδας στο Euro 2004 που έβγαλε… άχρηστους όλους τους ειδικούς, επιστρατεύθηκε στη Γερμανία ένα μαλάκιο για να προβλέπει τα αποτελέσματα της γερμανικής εθνικής ομάδας στο Euro 2008 σημειώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο 4/6 στις προβλέψεις του.

Euro 2021: Ο Αχιλλέας ο γάτος σαρώνει στις προβλέψεις (εικόνες)-4

Δύο χρόνια μετά, όταν και οι ιδιοκτήτες του σε ενυδρείο του Ομπερχάουζεν ήταν πιο… υποψιασμένοι της σημασίας της σχετικής δημοσιότητας, φρόντισαν ο Πολ να έχει καλύτερα αποτελέσματα κατά το Μουντιάλ στη Νότια Αφρική, όταν και κατέγραψε ένα απίθανο ποσοστό 8 στα 8 στις προβλέψεις του, περιλαμβανομένου και του νικητή του τουρνουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή