EURO 2021: Ρωσία-Βέλγιο 0-3, εύκολη αρχή για τους Βέλγους

EURO 2021: Ρωσία-Βέλγιο 0-3, εύκολη αρχή για τους Βέλγους

Με δύο γκολ του Λουκάκου, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν άνετα της Ρωσίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με τον Λουκάκου να πετυχαίνει τα δύο από τα τρία γκολ, το Βέλγιο επικράτησε με 3-0 της Ρωσίας στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης, στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική στον Β΄ όμιλο του Euro 2020.

Το Βέλγιο, αν και χωρίς τον τραυματία Ντε Μπρόινε στην ενδεκάδα, μπήκε πιο δυνατά και εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των Ρώσων που δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των συμπατριωτών τους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Έτσι από δύο «δώρα» των αμυντικών ο Λουκάκου στο 10ό λεπτό και ο Μενιέ στο 34ο λεπτό βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον στράικερ της Ίντερ να αφιερώνει το πρώτο τέρμα που σημείωσε στον συμπαίκτη του στους «νερατζούρι», Κρίστιαν Έρικσεν.

Οι δύο σκόρερ συνεργάστηκαν στο 88ο λεπτό, όταν ο Μενιέ με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Λουκάκου και εκείνος δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει ξανά τον Σούνιν διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.  

Διαιτητής: Αντόνιο Λαόθ (Ισπανία)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Φερτόνγκεν (77΄ Βερμάελεν), Μπογιάτα, Αλτνερβάιρελντ, Τοργκάν Αζάρ, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Καστάνιε (27΄ Μενιέ), Καράσκο (77΄ Πραέ), Λουκάκου, Μέρτενς (74΄ Εντέν Αζάρ).

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σούνιν, Φερνάντες, Σεμένοβ, Τζίκιγια, Ζιρκόφ (43΄ Καραβάεφ), Οτζόεφ, Μπαρίνοφ (46΄ Ντιβέγεφ), Ζόμπνιν (63΄ Μουκίν), Γκολόβιν, Κουζιάεφ (30΄ Τσερίσεφ, 63΄ Μίραντσουκ), Τζιούμπα.

Δείτε παρακάτω τις κυριότερες στιγμές της αναμέτρησης:

Η βαθμολογία του ομίλου:

Βέλγιο (3-0) 3
Φινλανδία (1-0) 3
Δανία (0-1) 0
Ρωσία (0-3) 0

Η 2η αγωνιστική:
Φινλανδία – Ρωσία (16/6)
Δανία – Βέλγιο (17/6)

Σήμερα Κυριακή παίζουν: Αγγλία – Κροατία (4 μ.μ.), Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία (7 μ.μ.) και Ολλανδία – Ουκρανία (10 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή