Ισραήλ: Ανάφλεξη στη Γάζα από τα εμπρηστικά μπαλόνια (εικόνες)

Ισραήλ: Ανάφλεξη στη Γάζα από τα εμπρηστικά μπαλόνια (εικόνες)

Αυξάνεται ξανά η ένταση με τα ιπτάμενα μπουρλότα της Χαμάς, στο πρώτο τεστ για τον Μπένετ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά Παλαιστινίων επαναλαμβάνονται αυτήν την εβδομάδα με αφορμή το νέο κύμα εμπρηστικών μπαλονιών που στέλνουν οι Παλαιστίνιοι προς το Ισραήλ και προξενούν πυρκαγιές.

Ισραήλ: Ανάφλεξη στη Γάζα από τα εμπρηστικά μπαλόνια (εικόνες)-1
Φωτ.: Reuters

Οι δύο πλευρές βάζουν έτσι σε κίνδυνο την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Ισραήλ με τη Χαμάς, με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, θέτοντας τέρμα στον πόλεμο των 11 ημερών τον Μάιο στη Γάζα.

Ισραήλ: Ανάφλεξη στη Γάζα από τα εμπρηστικά μπαλόνια (εικόνες)-2
Φωτ.: Associated Press

Εδώ και χρόνια οι Παλαιστίνιοι δένουν μπαλόνια σε εμπρηστικούς μηχανισμούς και αυτά πετούν με τη βοήθεια του κατάλληλου ανέμου προς το Ισραήλ, προξενώντας πυρκαγιές σε καθημερινή βάση.

Ισραήλ: Ανάφλεξη στη Γάζα από τα εμπρηστικά μπαλόνια (εικόνες)-3
Φωτ.: Reuters

Η τακτική αυτή έχει ενταθεί από την πλευρά της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες στη Γάζα, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στο Ισραήλ, το οποίο απάντησε με σποραδικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα που ελέγχουν οι ακραίοι Ισλαμιστές.

Οι Ισραηλινοί έχουν επίσης επιστρατεύσει ελικοπτεράκια (drones) για την ανάσχεση των μπαλονιών-μπουρλότο, με περιορισμένη ως τώρα επιτυχία όμως.

Ισραήλ: Ανάφλεξη στη Γάζα από τα εμπρηστικά μπαλόνια (εικόνες)-4
Φωτ.: EPA

Το ζήτημα αυτό αποτελεί και το πρώτο τεστ της νέας κυβέρνησης Μπένετ, που έλαβε μόλις την περασμένη Κυριακή ψήφο εμπιστοσύνης από την Κνέσετ.

Διαβάστε ακόμη:

Παράλληλα την Τετάρτη οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν μια Παλαιστίνια που επιχείρησε να πέσει με το όχημά της πάνω σε Ισραηλινούς στρατιώτες και μετά τράβηξε και μαχαίρι, στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: Reuters, CNN, Al Jazeera

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή