ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊάμι: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την κατάρρευση πολυκατοικίας – Βίντεο

Σύμφωνα με το CBS, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του

Μαϊάμι: Τουλάχιστον ένας νεκρός από την κατάρρευση πολυκατοικίας – Βίντεο

Δωδεκαώροφο κτίριο κατοικιών κατέρρευσε μερικώς νωρίς σήμερα το πρωί στη Φλόριντα, στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Αν και έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για θανάτους και τραυματισμούς από την κατάρρευση του κτιρίου στην πόλη Σερφσάιντ, στο βόρειο τμήμα του Μαϊάμι Μπιτς, το ABC News μετέδωσε ότι οκτώ άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με το CBS τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο NBC 6 South Florida, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν ζωντανό από τα χαλάσματα ένα αγόρι.

Πάνω από 80 πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων βρίσκονταν στο σημείο όπου κατέρρευσε μερικώς το κτίριο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της νωρίς σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία του Μαϊάμι-Ντέιντ.

«Πρόκειται για μια φρικτή καταστροφή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κτίρια δεν πέφτουν έτσι απλά», δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος του Σέρφσαϊντ.

Σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της αστυνομίας του Μαϊάμι Μπιτς στο Twitter φαίνεται σωρός από χαλάσματα δίπλα σε ό,τι έχει απομείνει από τα μπαλκόνια του κτιρίου.

Βίντεο από αυτόπτη μάρτυρα που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters δείχνει περίοικους να συγκεντρώνονται στην πλευρά του δρόμου απέναντι από τα χαλάσματα του συγκροτήματος.

«Όλο αυτό το κτίριο εδώ, χάθηκε τελείως», ακούγεται να λέει κάποιος.

Η αστυνομία έκλεισε τους κοντινούς δρόμους, ενώ δεκάδες οχήματα διασωστικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών έχουν σπέυσει στο σημείο. 

Η πολυκατοικία, η οποία ήταν μέρος του συγκροτήματος Champlain Towers South, χτίστηκε το 1981. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη πόσοι άνθρωποι κατοικούσαν στο κτίριο.

Με πληροφορίες από Reuters, CBS, ABC, CNN, USA Today