Τόκιο 2020: Ο κορωνοϊός «κρύβει» την Ολυμπιακή Φλόγα

Τόκιο 2020: Ο κορωνοϊός «κρύβει» την Ολυμπιακή Φλόγα

Εκτός δρόμων της ιαπωνικής πρωτεύουσας η λαμπαδηδρομία των Αγώνων στο κύριο σκέλος της

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα περιστολή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας υποχρεώνεται το Τόκιο, αφού από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου δεν πρόκειται τελικά να πραγματοποιηθεί στους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας, λόγω κορωνοϊού.

Μετά το τρίτο λόκνταουν στο Τόκιο, που έληξε στις 20 Ιουνίου, η ιαπωνική μεγαλούπολη βλέπει ξανά τα κρούσματα να αυξάνονται, δεδομένου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Όπως μεταδίδει την Τρίτη το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, η λαμπαδηδρομία δεν πρόκειται να διεξαχθεί στους δρόμους, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι του Τόκιο, στις 9-16 Ιουλίου, ενώ θα ληφθεί αργότερα η απόφαση για το τι θα γίνει για το υπόλοιπο διάστημα, δηλαδή από τις 17 του μηνός έως τις 23 που είναι προγραμματισμένη να γίνει η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εξαίρεση αποτελεί το μικρό νησιωτικό τμήμα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, όπου (προς το παρόν) θα επιτραπεί η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας που είχε ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία πριν ενάμιση χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Η λαμπαδηδρομία επρόκειτο να λάβει χώρα στους κεντρικούς δρόμους του Τόκιο έχοντας πρώτα περάσει από 46 νομούς της Ιαπωνίας στο διάστημα από τις 25 Μαρτίου 2021.

Περί τους 10.000 λαμπαδηδρόμους είχαν τιμήσει οι διοργανωτές με την επιλογή να μεταφέρουν τη Φλόγα σε 47 νομούς, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η λαμπαδηδρομία έγινε μακριά από θεατές, αποφεύγοντας τους δρόμους και περνώντας μέσα από πάρκα κλπ.

Οι πολίτες στην Ιαπωνία είναι σε μεγάλο βαθμό αντίθετη με τη διεξαγωγή των Αγώνων στο Τόκιο φέτος, μετά και την αναβολή από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς κυριαρχεί ο φόβος της εισαγωγής πολλών νέων κρουσμάτων ακόμη και μεταλλάξεων από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Kyodo News, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή