ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Ελπίζουμε οι εμβολιασμοί να επιτρέψουν περισσότερα ταξίδια

Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επιτρέψει στους πολίτες να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον: Ελπίζουμε οι εμβολιασμοί να επιτρέψουν περισσότερα ταξίδια

Το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 θα επιτρέψει στους πολίτες να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο της χώρας του.

Τζόνσον – Μέρκελ θα συζητήσουν για τους περιορισμούς στα ταξίδια

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που αποσκοπούν στη μείωση της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η κ. Μέρκελ ασκεί πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ακολουθηθεί μια ενιαία προσέγγιση σχετικά με τους ταξιδιωτικούς κανόνες, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός: Πληρότητα 85% τον Αύγουστο παρά την κρίση

Επί του παρόντος, οποιοσδήποτε ταξιδεύει από τη Βρετανία στη Γερμανία πρέπει να παραμείνει καραντίνα για δύο εβδομάδες, ακόμα κι αν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή διαθέτει αρνητικό τεστ.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Εθνική Πινακοθήκη: Στον ανακριτή ο κατηγορούμενος για την κλοπή – Η ποινή που αντιμετωπίζει

ΣτΕ για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Πράσινο φως» για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου