ΚΟΣΜΟΣ

Παραδόθηκε στις αρχές ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Τραμπ

Ο Αλεν Γουάισενμπεργκ και η Trump Organization θα αντιμετωπίσουν την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις

paradothike-stis-arches-o-oikonomikos-dieythyntis-toy-omiloy-tramp-561418273

Ο Αλεν Γουάισενμπεργκ, επί μακρόν οικονομικός διευθυντής της Trump Organization, παραδόθηκε στην γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν καθώς ο ίδιος και ο επιχειρηματικός όμιλος του Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετωπίσουν την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις.

Οι ακριβείς κατηγορίες κατά του Αλεν Γουάισενμπεργκ και της Trump Organization αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας ενώ η  απαγγελία των κατηγοριών και ό,τι ακολουθήσει θα περιπλέξει το πολιτικό μέλλον του Τραμπ, που οραματίζεται υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Οι κατηγορίες θα είναι οι πρώτες που απαγγέλλονται στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας για τον όμιλο ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται τις αιτιάσεις και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κυνήγι μαγισσών από εισαγγελείς με πολιτικά κίνητρα.

Δεν αναμένεται ότι κατηγορίες κατά του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ θα απαγγελθούν αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές τονίζουν ότι η έρευνα για την Trump Organization συνεχίζεται.

Διαβάστε σχετικά: Αντιμέτωπος με ποινικά αδικήματα ο όμιλος Τραμπ

Οι κατηγορίες αφορούν τη διάπραξη σοβαρών φορολογικών αδικημάτων από τον όμιλο Τραμπ σε σχέση με τις αφορολόγητες παροχές που παρείχε στα στελέχη του.

Η έρευνα του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Σάιρους Βανς, ξεκίνησε με την αποκάλυψη ότι ο νομικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Κόεν, είχε εξαγοράσει τη σιωπή δύο γυναικών με τις οποίες ο Τραμπ διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις, ενώ έχει επεκταθεί σε διάφορες πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου.

Ο Βανς ερευνά τις φορολογικές υποθέσεις του ομίλου Τραμπ μέσα από έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων, εντός και εκτός του ομίλου.

Μεταξύ άλλων, ερευνάται η πρακτική της πλασματικής τιμολόγησης ακινήτων του ομίλου, με υποεκτίμηση της αξίας ακινήτων για λόγους αποφυγής της φορολόγησης ή υπερεκτίμηση για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι δανεισμού.

Πέρα από τον εισαγγελέα της πόλης της Νέας Υόρκης, ο όμιλος Τραμπ ερευνάται από την εισαγγελία της πολιτείας, για φοροαπαλλαγές ύψους 21 εκατ. δολαρίων τα οποία έλαβε προ δεκαπενταετίας.

«Κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν το κίνημα MAGA» (Make America Great Again) δήλωσε ο τέως πρόεδρος, επαναφέροντας το σλόγκαν που τον βοήθησε να εκλεγεί στον Λευκό Οίκο το 2016. 

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ