Γερμανία: Αίρει τους περιορισμούς για ταξίδια από Βρετανία, Πορτογαλία και Ινδία

Γερμανία: Αίρει τους περιορισμούς για ταξίδια από Βρετανία, Πορτογαλία και Ινδία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άρση των περιορισμών για ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και την Ινδία προχωρά η Γερμανία, σύμφωνα με το AFP.

Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο είχε κηρύξει και τις τρεις αυτές χώρες ως «ζώνες παραλλαγής του ιού», κάτι που σήμαινε ότι ταξιδιώτες που έφταναν στη Γερμανία ήταν υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Στις 18 Ιουνίου, η Γερμανία είχε βγάλει από την λίστα των επικίνδυνων λόγω κορωνοϊού περιοχών δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ελβετία και περιοχές της Ισπανίας.

Νωρίτερα, μεγάλα βήματα χαλάρωσης ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παρά τις διαφωνίες που εκφράζονται από την επιστημονική κοινότητα.

Όπως είπε σχεδιάζεται κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και των περιορισμών στις συναθροίσεις. Η άρση αναμένεται να ισχύσει από τις 19 Ιουλίου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 12 Ιουλίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή