Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ανασύρθηκαν δέκα ακόμη σοροί

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Ανασύρθηκαν δέκα ακόμη σοροί

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν δέκα ακόμη σορούς από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι που κατέρρευσε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων μέχρι τώρα σε 46, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Εργαζόμενοι στην έρευνα και διάσωση συνεχίζουν να ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα του γκρεμισμένου κτιρίου Champlain Towers South στο Σέρφσαϊντ, υπό ζεστές και ξηρές καιρικές συνθήκες, ενώ η τροπική καταιγίδα Έλσα που έπληξε τη δυτική Φλόριντα στην απέναντι πλευρά της Πολιτείας, απομακρύνεται από την περιοχή.

Οι διασώστες έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους μετά την ελεγχόμενη κατεδάφιση του υπόλοιπου κτιρίου την Κυριακή το βράδυ.

«Η ομάδα συνεχίζει να προχωρά σε σημεία όπου υπήρχαν οι σοροί, τα οποία δεν ήταν προσβάσιμα πριν από την κατεδάφιση», τόνισε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Σημείωσε ότι 94 άνθρωποι που ενδέχεται να βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, όταν ένα μεγάλο τμήμα του κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου, εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η πρώτη κηδεία θυμάτων της καταστροφής πραγματοποιήθηκε χθες. Κηδεύτηκαν ο Μάρκους Γκουάρα, 52 ετών, η σύζυγός του, Άνα Γκουάρα, 42 ετών, και οι κόρες τους, Λουτσία, 10 ετών και Έμα, 4 ετών. 

Μόνον ένας από τους ενοίκους της πολυκατοικίας – ένας έφηβος – ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια, τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή. Έκτοτε, παρά την κινητοποίηση σωστικών συνεργείων από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και το Μεξικό, ανασύρονται μόνο πτώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή