Τόκιο 2020: Οριστικά χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τόκιο 2020: Οριστικά χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η απόφαση έρχεται στον απόηχο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επέβαλε η ιαπωνική κυβέρνηση για την πρωτεύουσα - Πού θα επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός θεατών

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικά χωρίς θεατές θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι οργανωτικές αρχές. 

Η απόφαση έρχεται στον απόηχο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επέβαλε η ιαπωνική κυβέρνηση για την πρωτεύουσα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

«Λυπάμαι για αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια και για όλους στις κατά τόπους περιοχές», δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020 Σέικο Χασιμότο μετά από σύσκεψη με κυβερνητικούς αξιωματούχους, και εκπροσώπους των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών επιτροπών.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως εξετάζει ακόμη το σενάριο να παρευρεθεί στο Τόκιο η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

Τι οδήγησε στην απόφαση

Παρότι αναμενόμενη βάσει των τελευταίων δεδομένων, η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την κατεύθυνση που είχαν χαράξει οι οργανωτές μόλις πριν λίγες εβδομάδες, όταν ανέφεραν ότι στόχος ήταν η διεξαγωγή των αγώνων με περιορισμένο αριθμό θεατών. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Δέλτα: Είναι πλέον κυρίαρχη στις ΗΠΑ

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid που καταγράφεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Επιπλέον, ο Σούγκα ανέφερε ότι ήταν απαραίτητο το Τόκιο να μην γίνει εστία ενός νέου κύματος μολύνσεων, καθώς η ιαπωνική πρωτεύουσα καταγράφει υψηλή διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Πού θα επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός θεατών

Ωστόσο, η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας Ταμάγιο Μαρουκάβα δήλωσε σήμερα ότι οι χώροι εκτός της μητροπολιτικής περιοχής του Μεγάλου Τόκιο θα επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών, ενώ η πολιτική για τις Παραολυμπιακές εκδηλώσεις θα αποφασιστεί μετά το κλείσιμο των Ολυμπιακών Αγώνων στις 8 Αυγούστου.

Ειδικότερα, οι Ολυμπιακοί χώροι στη Φουκουσίμα, τη Μιγιάγκι και τη Σιζουόκα θα επιτρέψουν έως και 50% χωρητικότητα και 10.000 θεατές, δήλωσε ο Μαρουκάουα σε δημοσιογράφους μετά από πενταμερή συνάντηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την πόλη υποδοχής Τόκιο και άλλες αρχές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή