ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στην Κύπρο – Εκκενώνονται σπίτια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Πέρα Πεδί Λεμεσού, στην Κύπρο

Πυρκαγιά στην Κύπρο – Εκκενώνονται σπίτια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Πέρα Πεδί Λεμεσού, στην Κύπρο, θέτοντας σε κινητοποίηση της δυνάμεις Πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μετράει πληγές η Κύπρος μετά την πυρκαγιά

Στο σημείο έσπευσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως «η πυρκαγιά είναι σοβαρή, καθώς απειλούνται οικίες και το δάσος του Τροόδους». Ο ίδιος τόνισε ότι εκκενώνονται κατοικίες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Οδοιπορικό στις καμένες περιοχές (εικόνες – βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Αρακαπάς της επαρχίας Λεμεσού και γρήγορα επεκτάθηκε στα χωριά της γύρω περιοχής (Επταγώνια, Ακαπνού, Ορά, Μελίνη, Συκόπετρα, Οδού, Αγιοι Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά) άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς και καμένη γη, καλλιεργήσιμη και δασική, έκταση που εκτιμάται ότι φτάνει –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από το τμήμα δασών και την πυροσβεστική υπηρεσία– τα 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα και επηρέασε 10 κοινότητες, εκ των οποίων οκτώ χρειάστηκε να εκκενωθούν.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις