Ισραήλ: Μειωμένη στο 39% η προστασία του εμβολίου Pfizer, αλλά στο 91,4% κατά της σοβαρής νόσησης

Ισραήλ: Μειωμένη στο 39% η προστασία του εμβολίου Pfizer, αλλά στο 91,4% κατά της σοβαρής νόσησης

Η αποτροπή εισαγωγών στο νοσοκομείο φθάνει το 88%, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί όσο περνούν οι μήνες η προστασία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech από τον κορωνοϊό, όπως υπολογίζεται στο Ισραήλ, να δείχνει ότι φθίνει σχετικά με την αποτροπή μόλυνσης λόγω και της νέας μετάλλαξης, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά ισχυρή η ασπίδα που προσφέρει έναντι σοβαρής νόσησης από Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου στο Ισραήλ, σημειώνοντας πως το εύρημα αυτό καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Πάντως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας ως προς την αποτροπή σοβαρών μορφών της Covid-19 εκτιμάται πως φθάνει το 91,4% και η αποτελεσματικότητά του ως προς την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι φθάνει το 88%, κατά τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 5,75 εκατ. πολίτες της χώρας, ή το 61,6% του πληθυσμού, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων 5,28 εκατ. και τη δεύτερη.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.275 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 856.827, ενώ ακόμη τρεις ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.457 νεκρούς.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.742, στο υψηλότερο επίπεδο από την 27η Μαρτίου.

Εξάλλου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 75 (+7).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ