ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Οι αρχές ζήτησαν από τα νοσοκομεία να διαθέσουν περισσότερες κλίνες Covid

Ρεκόρ κρουσμάτων την Τρίτη στην πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο: Οι αρχές ζήτησαν από τα νοσοκομεία να διαθέσουν περισσότερες κλίνες Covid

Οι αρχές του Τόκιο ζήτησαν από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερες κλίνες για ασθενείς με Covid-19 καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι αντιμέτωπη με άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε την Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Την ίδια ημέρα καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στην ιαπωνική πρωτεύουσα, καθώς οι αρχές του Τόκιο ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 2.848 νέα κρούσματα Covid-19.

Τη Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων είχε καταγράψει διπλασιασμό σε σχέση με μία εβδομάδα πριν, ανερχόμενος στα 1.429. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων Covid-19 που έχει ανακοινωθεί Δευτέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενώ ρεκόρ κρουσμάτων είχε ανακοινωθεί και την Κυριακή.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεκάδες τα κρούσματα κορωνοϊού σε αποστολές και προσωπικό

Με τα νοσοκομεία να δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς, οι αρχές του Τόκιο επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών σε 6.406 από 5.967 που είναι τώρα, σύμφωνα με το TBS.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τη σύσταση των αρχών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τα νοσοκομεία θα πρέπει να μειώσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις και να περιορίσουν τις θεραπείες ασθενών.

Υγειονομικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η αυξημένη κινητικότητα, εποχικοί παράγοντες και η εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού ενδέχεται να οδηγήσουν σε άνοδο των κρουσμάτων της Covid-19 φέτος το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κιότο Γιούκι Φουρούσε είχε εκτιμήσει νωρίτερα ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στο Τόκιο ενδέχεται να φτάσει τις 2.000 τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι νοσοκομειακές κλίνες στην ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αν και ο εμβολιασμός ενισχύει την προστασία των πιο ηλικιωμένων, που είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να νοσηλευθούν, μόλις το 36% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Αρχικά η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιαπωνία προχωρούσε με βραδείς ρυθμούς, όμως τον προηγούμενο μήνα επιταχύνθηκε προτού αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα πριν λίγο καιρό.

Πολλοί Ιάπωνες επιθυμούσαν να αναβληθούν ξανά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή και να ακυρωθούν καθώς φοβόντουσαν ότι η άφιξη πολλών αθλητών και αξιωματούχων από όλο τον κόσμο ενδέχεται να επιδεινώσει την υγειονομική κατάσταση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, όμως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 155 κρούσματα Covid-19 μεταξύ αθλητών και άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters