Κορωνοϊός: «Δεν φοβάμαι να βγω έξω» – Η Πολιτεία των ΗΠΑ με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Κορωνοϊός: «Δεν φοβάμαι να βγω έξω» – Η Πολιτεία των ΗΠΑ με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού

Οι αξιωματούχοι της Υγείας στο Βερμόντ, αναφέρονται σε αυτό ως «το ασφαλέστερο μέρος στην Αμερική»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πολιτεία του Βερμόντ στις ΗΠΑ, οι μονάδες Covid στα νοσοκομεία είναι σχεδόν άδειες. Τα μπαρ και τα εστιατόρια αποκτούν ξανά ζωή, ενώ στις απομακρυσμένες αγροτικές πόλεις, τα φαγάδικα, τα μαγαζιά και τα κάμπινγκ ξαναγεμίζουν. 

Καθώς η υγειονομική κρίση στις ΗΠΑ μετατρέπεται σε «πανδημία των ανεμβολίαστων», όπως δήλωσε η επικεφαλής του αμερικανικού CDC Ροσέλ Γουαλένσκ, οι αξιωματούχοι της Υγείας στο Βερμόντ αναφέρονται σε αυτό ως το ασφαλέστερο μέρος στην Αμερική.

⇒ Διαβάστε επίσης: Γιατί κάποιοι διστάζουν να εμβολιαστούν; 

«Ένας για όλους» και όχι «όλοι για έναν»

Πολλοί κάτοικοι της εν λόγω Πολιτείας βγαίνουν πλέον έξω χωρίς μάσκα και χωρίς φόβο, τη στιγμή που το CDC προέβη την Τρίτη σε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ακόμη και από τους πλήρως εμβολιασμένους, σε κομητείες των ΗΠΑ όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων Covid. 

«Δεν φοβάμαι να βγω έξω και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την αίσθηση της συλλογικότητας, η οποία ευδοκιμεί στο Βερμόντ», αναφέρει μια κάτοικος της Πολιτείας.

«Είναι φανερό για τα μέλη της κοινότητας ότι η νοοτροπία είναι περισσότερο “ένας-για-όλους” παρά “όλοι-για-έναν”», προσθέτει η ίδια. 

«Ασφαλές να αρθούν οι περιορισμοί»

Στις 14 Ιουνίου, το Βερμόντ έγινε η πρώτη Πολιτεία που είχε εμβολιάσει περισσότερο από το 80% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, ενώ ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης ανακοίνωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα λήξει επισήμως τα μεσάνυχτα. 

«Γιατί; Επειδή είναι ασφαλές να το κάνουμε», δήλωσε ο ίδιος.

Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με τη μετάλλαξη Δέλτα

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει πλέον να κυριαρχεί στις ΗΠΑ. 

Αρκετές πολιτείες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πανεθνικής έξαρσης κρουσμάτων, ενώ ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου αφορά πλέον τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον συντονιστή της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο, Τζέφ Ζιντς. 

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις πολιτείες – η Φλόριντα, το Τέξας και το Μιζούρι – όπου τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλά, αντιπροσώπευαν το 40% των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Ζιντς. 

Επιπλέον, τα νοσοκομεία στη χώρα γεμίζουν και πάλι με ασθενείς Covid, αυτή τη φορά νεότερους, σύμφωνα με γιατρούς στην Αλαμπάμα, το Μισισίπι, τη Φλόριντα και το Μιζούρι. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιουν ότι ο μόνος τρόπος να εμποδιστεί αυτή η αναζωπύρωση της πανδημίας είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή